Logo dierenwelzijncentrum In 't Veld

Dierenwelzijncentrum In 't Veld

BeaglesBeagles

HondenHondenpension

kattenKattenpension

TrainingTraining

TrimsalonTrimsalon

In 't Veld Hondenpension

Hondenpension

Iedere pensionopvang is anders en daarmee is ieder pension ook voor een ander type hond meer of minder geschikt.

In 't Veld: Vooral gericht op sociale honden

Aangezien we veel groepsruimtes hebben zijn we vooral een geschikt pension voor sociale honden, naar zowel mensen als soortgenoten. We hebben nauwelijks ruimte om honden alleen te huisvesten. Het kan voorkomen dat u na een eerste verblijf het advies krijgt voor een volgende keer uit te zien naar een ander - meer geschikt - pension voor uw hond.

Uitsluitend gecastreerde reuen

De manier van huisvesten in groepen blijkt vaak problemen te geven bij reuen die niet gecastreerd zijn. Veel van deze reuen bestijgen elkaar en onze ervaring is dat de hormonale invloed in zo'n groep daarbij groot is. Dat bestijgen neemt vaak zulke vormen aan dat dit uiteindelijk leidt tot conflicten tussen de reuen. Vanzelfsprekend willen we dat voorkomen, maar vaak hebben we dan geen passende alternatieve huisvesting voor handen. Tot 2021 hebben we daarom al aan veel hondeneigenaren moeten vragen om tot castratie over te gaan of voor een volgende keer uit te zien naar een ander - meer geschikt - pension. Per 1 februari 2022 wordt dit de norm: Volwassen reuen (ouder dan ca.14 maanden) kunnen alleen van de pensionopvang gebruik maken als ze gecastreerd zijn.

Chemische castratie

We accepteren ook chemische castratie. Om zeker te zijn van de werking moet deze tenminste 1 maand oud zijn en maximaal 6 maanden. U moet dit kunnen aantonen met een verklaring van uw dierenarts of bijvoorbeeld een uitdraai van het dossier van uw hond.

Dispensatie voor verplichte castratie

Gecastreerde reuen wordt dus de norm. We zijn echter bereid hierover met u in gesprek te blijven en kunnen in sommige gevallen een uitzondering op deze regel maken. Als uw ongecastreerde reu voor 1 februari 2022 al bij ons kwam en goed in een groep kon functioneren kunt u voor de verplichte castratie dispensatie aanvragen. Neem hiervoor dan contact met ons op.
Het kan ook zijn dat we uw hond al leren kennen vanaf pup en dan kunnen we overleg hebben over hoe het gedrag van uw reu zich op weg naar volwassenheid ontwikkelt.

Niet geschikt voor alle rassen

Onze manier van werken is ook niet voor alle rassen geschikt. Dit geldt regelmatig voor waak- en verdedigingshonden.
Tevens hebben we besloten de volgende rassen niet op te vangen: Am.Buldog, Pitbullterrier, Staffordshireterrier, Staffordshire bulterrier, Boerboel, Bulterrier, Cane Corso, Dogo Argentino, Dogo Canaro, Tosa, Fila Brasileiro, Mastino Napoletano, Anatolische Herder, Mastin Espanol, Alano Espanol, Kaukasische Owcharka en kruisingen hiervan.

In 't Veld Hondenpension In 't Veld Hondenpension In 't Veld Hondenpension In 't Veld Hondenpension

Frans & Anjo Brock- Pollaerts | Heesakker 6, 5076 PR HAAREN | 0411-621311 | info@in-t-veld.nl | Facebook | Instagram | Privacy