Logo dierenwelzijncentrum In 't Veld

Dierenwelzijncentrum In 't Veld

BeaglesBeagles

HondenHondenpension

kattenKattenpension

TrainingTraining

TrimsalonTrimsalon

Honden trimsalon

Trimsalon

Toe te passen technieken

Een vacht kan worden geschoren, geknipt, geplukt en worden ingekort.
Daarnaast worden ook altijd de nagels en de oren nagekeken en uw hond wordt (vrijwel altijd) lekker verwend met een badbeurt.

Onderstaand een beschrijving wat de behandelingen inhouden:

Wassen

Voor alle honden is het mogelijk een wasbeurt af te spreken. Uw hond wordt dan gewassen, gekamd en drooggefohnd. Ook controleren we dan standaard de oren en nagels.

Ruiwas

Is uw hond in de ruiperiode dan kunnen we een wasbeurt geven waarbij we extra de nadruk leggen op het verwijderen van de oude vacht. Dit doen we door een stevige wasbeurt en vervolgens blazen we de vacht droog met onze professionele blowers, waardoor uw hond op dat moment heel veel haren verliest.

Plukken

Bestemd voor honden met een ruwharige plukvacht. Het ruwe bovenhaar van de hond gaat wel in de rui maar valt niet uit. Door het plukken van de vacht verwijder je alsnog deze haren. Dit is nodig om te voorkomen dat de hond ernstig jeuk krijgt. De trimster kan bepalen wanneer de vacht plukrijp is.

Scheren

Tijdens het scheren van de hond wordt de vacht als het ware ingekort. Er zijn verschillende lengtes mogelijk, varierend van 12 tot 3 mm. In principe kan elke lengte aangehouden worden, mits de conditie van de vacht het toelaat. Wanneer de hond klitten heeft of last van vervilting dan is het enkel nog maar mogelijk om hier onderdoor te scheren.

Knippen / Effileren

Ook knippen en effileren houdt in dat je de vacht inkort. Het voordeel hiervan is dat je elke gewenste lengte aan kan houden. Als de vacht in een goede conditie is dan kunnen we de hond netjes uitkammen en knippen op elke lengte. Effileren gebeurt met een speciale schaar. Dit geeft een natuurlijker effect dan wanneer je dit met een rechte schaar doet. Nadeel van deze technieken is dat het meer tijd kost en dus meer kosten met zich meebrengt.

In 't Veld trimsalon In 't Veld trimsalon In 't Veld trimsalon In 't Veld trimsalon In 't Veld trimsalon

Frans & Anjo Brock- Pollaerts | Heesakker 6, 5076 PR HAAREN | 0411-621311 | info@in-t-veld.nl | Facebook | Instagram | Privacy