Logo dierenwelzijncentrum In 't Veld

Dierenwelzijncentrum In 't Veld

BeaglesBeagles

HondenHondenpension

kattenKattenpension

TrainingTraining

TrimsalonTrimsalon

Hondentraining

Hondentraining

Cursusaanbod

Trainingen vinden plaats op woensdag en zaterdag ochtend.
De lessen duren ongeveer 50 minuten.
Onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen. VOL = VOL.

Puppycursus / basisgehoorzaamheid

Aanleren van basis gehoorzaamheid commando’s zoals volgen, hier komen, zitten en liggen. Doel is uw pup het gewenste gedrag eigen te maken en ongewenst gedrag te voorkomen. Tevens begin van apporteren en gewenning van de behendigheidstoestellen.
Bedoeld voor pups of oudere honden die nog geen training gevolgd hebben. We streven ernaar per leeftijdscategorie in aparte groepjes in te delen.
Op ieder moment instroom mogelijk tenzij max. aantal cursisten is bereikt.

Vervolg

Verder uitdiepen van gehoorzaamheidscommando’s in steeds moeilijkere omstandigheden. Ook worden de oefeningen steeds netter uitgevoerd en komen de ‘blijf’ oefeningen aan bod. We leggen hier ook de basis voor apporteren.

Basisgebruikshond / Zoekhonden

De cursus Basisgebruikshond is een gevorderde cursus. Hier wordt de gehoorzaamheid naar een hoger niveau getild. Bestemd voor combinatie hond-geleider die er plezier in vinden tot een hoog niveau gehoorzaamheid te beoefenen. Veel aandacht voor appèl, apporteren, speuren, zoeken en toestellen.
Deze lessen vinden plaats op onze eigen locatie, maar volgens een schema ook op het dorp van Haaren en in een stukje bosgebied.
Het programma is gebaseerd op het officiële KNPV zoekhonden programma. Uiteindelijk kan men toewerken naar het diploma Basis Zoekhond.

Spel en appel

Ook de cursus Spel en appel is een gevorderde cursus. Gehoorzaamheid wordt afgewisseld met kunstjes als weave, rollen, high-five. Er wordt gebruik gemaakt van spelmateriaal zoals hoepels, pilonnen en paaltjes.
Door uw hond kunstjes op commando te leren versterk je de band tussen baas en hond en zorgt het dat uw hond beter op u gefocust is.
Verder leren we op een rustige manier alle behendigheidstoestellen veilig te nemen.
Bedoeld voor hond- geleider die al behoorlijk wat gehoorzaamheid kennen, dit op peil willen houden of naar een hoger niveau willen tillen en samen ontspannen bezig willen blijven.

Behendigheid

In deze training draait het om de samenwerking tussen hond en baas. Het is een lekker actieve training waarin u leert samen met uw hond veilig een parcours te lopen van meerdere toestellen achter elkaar.
Vooraf aan deze cursus moet de cursus spel en appel zijn doorlopen om alle toestellen op een rustige manier aan uw hond te leren.

Fellow's kids club, alleen op woensdag

Een leuke kind-hondtraining voor kinderen vanaf ca. 10 jaar. Aan bod komen naast basisgehoorzaamheidscommando's tal van leuke trucjes, zoals bijvoorbeeld high five, roll over, schaam je en nog veel meer.
Heeft u geen (geschikte) hond dan hebben wij eventueel een leenhond beschikbaar.

Aanmelden training

In principe is het met pups of als beginner ieder moment mogelijk in te stromen in de training.
Heeft u specifieke andere wensen, neem gerust contact op.
Aanmelden kan door ons een mail te sturen.

Cursusaanbod door anderen

Onderstaand de trainingen die door anderen gegeven worden op onze locatie. Voor informatie of aanmelden voor deze trainingen neemt u contact op met de betreffende organiserende hondenschool/trainer.

Agility - Caniquest

Op donderdag en vrijdag avond geeft Frank van Nimwegen Agility training.
Bestemd voor cursisten waarvan de hond alle toestellen beheerst en die naar wedstrijdnivo willen trainen.
Het lopen van wedstrijden is niet verplicht, wel wordt een serieuze en constructieve trainingshouding verwacht.
Er is geen ruimte voor echte beginners die de toestellen nog moeten aanleren.

Kijk voor meer informatie op de website: www.caniquest.com

In 't Veld hondentraining In 't Veld hondentraining In 't Veld hondentraining In 't Veld hondentraining

Frans & Anjo Brock- Pollaerts | Heesakker 6, 5076 PR HAAREN | 0411-621311 | info@in-t-veld.nl | Facebook | Instagram | Privacy